Család nélkül szegényebbek lennénk!

Aktuális hírek

Nagycsaládos aktivisták elismerése

Május 20-án volt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) közgyűlése, ahol az országos egyesület vezetője, Gyurkó Katalin kitüntetéseket adott át az egyesületi vezetők felterjesztése alapján. Tőlünk NOE-díjban részesült Csutak István az alábbi felterjesztés alapján:

„Csutak István 1994 óta tagja a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesületének. Rövid időn belül az elnökség tagja lett. Vezetőként aktív szervező és résztvevő az egyesület feladatellátásaiban. Jelszava: Megoldjuk! Vezéregyéniség, jó humorával is kiváló közösségépítő.”

NOE Elismerő Oklevelet vehetett át a Faragó házaspár az alábbiak alapján: Faragó Miklósné Edina és Faragó Miklós. A négygyermekes család 2016 óta tagja a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesületének. Tavaly ötödik alkalommal látták vendégül családi házuknál az egyesület családjait szőlőfeldolgozással egybekötött szüreti mulatságon. Tevékeny résztvevői a rendezvényeknek, adománygyűjtéseknek. Edina más segítő egyesületeknek és alapítványoknak is tagja. Élete motorja, családján kívül, mások megsegítése.

Orbán Józsefné az egyesület elnöke

No Images found.


Nagycsaládosok Tavaszköszöntő rendezvénye

Március 25-én Tavaszköszöntő ünnepséget tartottunk a Fehér Ló Közösségi Házban. Ez a kicsit megkésett (fűtés hiánya miatt) rendezvény csak az egyesület tagjainak szólt.

A családok nem jöttek üres kézzel. Hozták a finom süteményeket, érkeztek a tombolatárgyak is. Amíg gyülekeztünk addig is készültek a húsvéti díszek, no meg a finom szendvicsek, innivalók. Amikor már úgy gondoltuk, hogy mindenki megérkezett, közös játékra hívtuk a gyerekeket és felnőtteket.  A vidám hangulatú játék után, levetítettük a tavalyi év legfontosabb eseményeiről készült felvételeket.

Ezt követően közös táncon mozgattuk meg izmainkat.

A gyerekek türelmetlenül várták a nekik szóló tombolát, ahol mindenki nyert. Hatalmas lendülettel és kíváncsisággal indultak a csomagokért. Közben fogytak a finom falatok, majd ismét táncra perdültek a szülők és a nagyobb gyerekek. Kisebbek saját játékokat kitalálva múlatták az időt. Következett az est fénypontja a felnőtteknek szóló tombola. A gyerekek elfáradtak így a szülőkkel közösen a tombolahúzás után hazaindultak.

Az ünnepség teli volt vidámsággal, jókedvvel, beszélgetéssel, étellel itallal, önkéntes munkával.

Jól sikerült közösségépítő program volt.

Orbán Józsefné, az egyesület elnöke

No Images found.


Családi Nap Nagycsaládosok Életfa Egyesület

A Fehér Ló Közösségi Házzal közös rendezvényként március 19-én Családi Napot tartottunk.

Elsősorban kisgyerekes családok töltötték a vasárnap délutánt kézműveskedéssel. Nagy ügyességgel készültek az állatfigurák, gyermekszobai díszek. Vidám hangulatban, nagy lendülettel színeztek, vágtak, ragasztottak kicsik és nagyok sőt a szülők és nagyszülők is.

A nagyobb gyerekek nagyon várták a Családi Napra meghirdetett filmet. Nagy tetszést aratott körükben Bébi úr: Családi ügy című mozifilm.

Orbán Józsefné, az egyesület elnöke