Család nélkül szegényebbek lennénk!

2018

Vissza

Felvidéki magyar családok fesztiválja Mosonmagyaróváron!
Családok éve

Vidám családi program a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság – és Élelmiszertudományi Karának Dísztermében és Aulájában!
Mosonmagyaróvár, Vár tér 2/B.

Időpont: 2018. szeptember 8-án 11 órától 21 óráig!

Programok:

népzene, néptánc, magyar nóta, operett, musical, keresztény rock, bábszínház, kórusművek, versmondók, színházi előadások, kiállítások, babamúzeum, mazsorettek, akrobatikus tánc, kézműves-foglalkozások, egészség-tanácsadás, lelki segítség, kapcsolatépítési tanácsadás civil szervezeteknek

Színpadi fellépők:

Mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Gyermekkara, Haller Sport Majorette Egyesület – Mosonmagyaróvár, Csalogató Néptáncegyüttes – Mosonmagyaróvár, Akrobatikus Táncklub – Dunaszerdahely, Lagúna Tánccsoport – Lég, Versmondó gyerekek – Nagybalog, Gézengúz Bábcsoport – Dunaszerdahely, Zobor Hangja Vegyeskar – Zoboralja, Új Hullám Színjátszó Csoport: Hastag – Dunaszerdahely, Zöld Csillag Színtársulat – Bős, Gombocska Énekkar – Szenc, Kerekfüzes Gyermek néptánccsoport – Duna-mente, Duna Folk Band – Somorja, Bicsakfa Népdalkör – Nagymad, Szivárvány Énekkar – Nagybalog, Crux Zenekar – Pozsony

Színpadi beszélgetés Duray Miklóssal,
a Szövetség a Közösségi Célokért társulás elnökével

Este 7 órától operett-összeállítás Lőrincz Roland és Jalsovszky Mónika
Aranykoszorús nóta énekesek előadásában!

Programok az Aulában:

Soli Deo Gloria, A magyar reformáció öt évszázada – a Pozsonyi Magyar Intézet kiállítása – Felvidéki népviseletek babacsaládokon – a búcsúi Népviseletes Babamúzeum kiállítása – Határokon átívelő kapcsolatépítés: tanácsadás civil szervezetek számára – Szövetség a Közös Célokért Társulás Pozsony – Egészségfelmérés és lelki tanácsadás – Hagyományos és modern kézműves-foglalkozások minden korosztály számára

A rendezvény végleges plakátja

A rendezvény részletes programja

Beszámoló a NOE választmányi tagok családjának fogadásáról és vendégül látásáról
2018. április 28-án és 29-én – lezajlott a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Mosonmagyaróváron megrendezett választmányi ülése, amelyen az ország nagycsaládos egyesületeinek és csoportjainak vezetői vettek rész az ország minden részéről.

A hosszú hétvégére több vezetőségi tag a családját is elhozta városunkba, hogy kirándulásokkal egybekötve aktív kikapcsolódással töltse el a négy napot a gyönyörű Szigetközben.

Szombaton, amíg a vezetőségi tagok a Fehér Ló Közösségi Ház Színháztermében a választmányi ülés napirendi pontjain (Mosonmagyaróvári Életfa Egyesület, valamint a szombathelyi és győri nagycsaládosok egyesületek bemutatkozása, adatvédelmi és érdekvédelmi témák) haladtak végig, addig a velük érkező családtagok és egyesületünk önkéntes segítőinek gyermekei, a Vízisport Egyesület segítségével, vízi csúszdáztak a Lajta Malom-ági szakaszán. Az óriási élményt jelentő csónakázás után az egyesület két kiváló szakácsa által készített ebédet fogyasztottuk el közösen.  Ebéd után a programon megjelentek átsétáltak a FUTURA épületébe, ahol a családok záróráig kiélhették játékszenvedélyüket.

A jó vendégül látáshoz a büfé is hozzátartozott, amelyen nagy sikert arattak az egyesület tagjai által készített sütemények.

Vasárnap a 10 órára vártuk a vendégeket a Vártó mellett és innen indult gyalogosan, idegenvezetővel a város bemutatása.

A programon 120-an vettünk részt, sok közös élményben volt részünk. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 30 önkéntes tevékenykedett, hogy a vendégek ellátását jó vendégül látóként maradéktalanul teljesítsük, és a családok jól érezzék magukat.

Dr. Orbán Józsefné egyesületi elnök

 


 Tavaszváró összejövetel – 2018.02.02.

Rendkívül jó hangulatúra sikeredett a Tavaszváró ünnepségünk. Szerencsére nagyon sokan eljöttek a farsangi hangulatot idéző rendezvényünkre, ahol az egy tál sütemény volt most is a belépő családonként.  Ami külön öröm, hogy a fiatal családjaink, és az új egyesületi tagjaink is eljöttek erre a kiváló közösségépítő programunkra.

Vastaps kísérte a Haller Iskola mazsorett csoportjának fellépését, és a Csalogató Néptáncegyüttesből a nagycsaládosok fiú gyermekeinek táncát is.

Carlo Volpe új tagunk, aki cserkészcsapatot is vezet, vidám, hangulatos ügyességi játékok levezetésével fokozta a jó hangulatot. A gyerekek jelmezes felvonulása a felnőttek szívét melengette. A nagyobb gyerekek közös játékokkal és kézműves foglalkozásokkal töltötték az idejüket. A gyerektombola mindig az est fénypontja, így volt ez most is. A felnőtteknek szóló tombolatárgyak is gazdára találtak. A közös tánc sem maradt el a rendezvényünk végéről.

Sokan és sokat dolgoztunk azért, hogy sikeres esténk legyen. Köszönöm mindenkinek a segítést és azt is, hogy nagyon sokan eljöttetek közénk és elhoztátok a vidámságotokat is.

Köszönöm a Hunyadi Iskola igazgatójának és vezetőinek, hogy ismételten megengedték, hogy náluk töltsük el ezt a szép estét.

Orbán Józsefné egyesületi elnök