Család nélkül szegényebbek lennénk!

Tánccsoportunk

Vissza

Táncoslábú anyukák és apukák

A tánckar 2009-ben, az Életfa Egyesület 20 éves jubileumára alakult vállalkozó kedvű anyukákból.

A felkészülés és az előadás olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, együtt maradnak és folytatják tovább a próbákat és a tánctanulást.  Az eltelt időszakban volt, aki abbahagyta a táncolást, de új tagokkal is bővültek. Az Apukák egy ideig csak a nézőtérről nézték táncoló párjukat, aztán néhányan közülük úgy döntöttek, hogy Ők is szívesen táncra perdülnek velük.

Munkájukkal arra szeretnék ráirányítani elsősorban a fiatalok figyelmét, hogy a nagycsalád mellett is lehet időt szakítani olyan dolgokra, amivel örömet szereznek maguk – és talán a tisztelt nézők számára is. Mottójuk: Nem csak a 20 éveseké a világ                          –  jelen esetben a színpad!

Már több alkalommal szerepeltek különböző rendezvényeken. Felléptek többek között a Majorokiak napján, a Városközpontiak napján, a mosoni nyárbúcsúztatón, Jánossomorján, a tápi régiós családi napon, Dunaszigeten, Mosonudvaron, Újrónafőn, Darnózselin, Budapesten az Orczy kertben, valamint határainkon kívül – a csallóközi Jányokon valamint a felvidéki Gimesben is.

Szívesen vállalnak jótékonysági fellépéseket, mert mint nagycsaládosok, jól tudják, hogy a szükségben jól jön minden kis segítség.

Mivel Mosonmagyaróváron több neves néptáncegyüttes is működik, úgy gondolták, hogy a műsorukat nem elsősorban magyar néptáncokból, hanem népek táncaiból állítják össze.

A tánccsoport minden vasárnap 18 órától tartja próbáit a Széchenyi teremben (Mosonmagyaróvár, Városház u. 2.)

Érdeklődni az együttes vezetőjénél, Vargáné Gimesi Ildikónál lehet a következő telefonszámon: 20/9640919

Tánccsoportunk fellépéseiről készült képeket képgalériánkban a következő linkre kattintva tekinthetik meg: képek táncosainkról

MINOLTA DIGITAL CAMERA